Afgræns din have ved opstilling af et hegn

Havehegn i alle afskygninger er meget populære hos Danmarks familier, og det er ikke vanskeligt at sætte sig ind i , hvad grunden er. Her i landet er befolkningen , som mange ved, kendt vidt og bredt, som værende folk, der elsker at bevare privatlivets fred, og hvad kunne tænkes at være mere effektivt til at holde nysgerrige blikke ude af haven end et dertil indrettet hegn?

Havehegnene er særligt populære i forstædernes række- og parcelhuskvarterer. Her tilskrives hegnenes store popularitet nu i høj grad overvægten af kæledyrsholdende børnefamilier. At holde eventuelle forbigåendes blikke ude af haven er nemlig ikke havehegnenes eneste evne – de bruges også til at sørge for, at børn og kæledyr ikke løber ud på vejen!

Dansk landbrug og industri har i lang tid fået øjnene op for de smarte havehegn, men nu lader det altså til, at de også er ved at vinde sig ind i Danmarks husstande. En stor del af danskerne føler faktisk ligefrem, at der opstår en helt særlig atmosfære med en indhegnet baghave, hvor der f.eks. kan opsættes et gyngestativ til børnene eller måske endda anlægges en lille jordbærplantage.

En hel del danskere betragter derudover grill som en meget vigtig del af sommerens hygge, og en have afgrænset med havehegn egner sig perfekt til opsætning af en lille grill, som familien kan samles om på en vindstille juniaften uden at risikere indblanding fra naboer.