At outsource rekruttering til et rekrutteringsfirma skaber gode resultater

Er rekruttering blevet et opdrag, som stjæler for meget tid for jeres virksomhed? Det bedste svar på den udfordring kan være at uddelegere rekruttering til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. Så kan HR i jeres firma bruge deres kræfter på udvikling af personalet og medarbejderpleje mens virksomheden med garanti bliver velsignet med en medarbejder, der er perfekt til jeres organisation fagligt såvel som på det personlige plan, hvis det rette vikar- eller rekrutteringsbureau tager vare på alle opgaverne ved en rekruttering af nyt personale til virksomheden. Men hvilke opgaver er det, at et vikarbureau er i stand til at udføre for jeres virksomhed i forbindelse med rekruttering af nyt personale? Dette spørgsmål vil jeg forsøge at besvare for dig på baggrund af min omfattende HR erfaring som er opbygget gennem årevis i en funktion som personaleansvarlig i et væld af danske firmaer.

I tilfælde af, at man som virksomhed overlader rekruttering til et vikarbureau, vil det til enhver tid være en væsentlig fordel, at konsulenten fra bureauet får chancen for at gøre sig bekendt med forventninger og behov ved arbejdsgiveren såvel som ved den aspirerende medarbejder. Og så endda forud for, at parterne får lejlighed til at møde hinanden. Dertil får firmaet hjælp til at indkredse en præcis personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, før selve rekrutteringen af den bedste ansøger til jobbet indledes. Efter den indledende fase er overstået, iværksætter vikarbureauet altså jagten på den perfekte kandidat til virksomheden. Indledningsvist vil rekrutteringsbureauet som regel søge i deres kartotek efter potentielle kandidater. I mange tilfælde vil det lykkes at finde den perfekte kandidat i kartoteket. I modsat fald står bureauet for alt arbejdet i relation til annoncering ved ekstern rekruttering af den nye medarbejder.

I udvælgelsesfasen af rekrutteringen kan virksomheden fortsætte sin normale gang, idet bureauet står for alt vedrørende udvælgelsen af ca. 3 velegnede kandidater, der derefter bliver hentet ind til samtale ved det aktuelle firma. Ifm. udvælgelsen bruges nogle forskellige metoder for dermed at sørge for en perfekt rekruttering. Disse kan blandt andet være en personprofilanalyse samt forskellige færdighedstests. Desuden er det muligt, at lade bureauet sørge for, at der foretages en grundig referencekontrol ved de enkelte ansøgeres forudgående arbejdsgivere. Den gode rekruttering af nye medarbejdere fuldføres imidlertid ikke så snart, at arbejdsgiveren får de bedst egnede kandidater til samtale. Bureauets konsulenter ordner tillige den påkrævede opfølgning efter jobsamtalerne. Som en ekstra gevinst kan virksomheden gøre brug af det yderst populære ”Try & Hire” koncept, som giver firmaet en chance for at påbegynde ansættelsen, som et kortere vikariat med mulighed for fastansættelse bagefter.

Mulighederne i forbindelse med outsourcing af rekruttering er kort fortalt mange for jeres virksomhed. Dig og dine kollegaer får først og fremmest den helt rette nye kollega. Dette vil tillige ske med et meget lille forbrug af ressourcer for jer, så I har chancen for at bruge jeres tid og kræfter på de mest presserende arbejdsopgaver i løbet af hele rekrutteringen af den nye medarbejder. Ifald dit firma leder efter det bedste rekrutteringsbureau til rekruttering af nye medarbejdere, giver det god mening at vælge bureau ud fra, om det er certificeret af brancheforeningen, VICE.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>