Efterskole, dykning & adskillige andre valgfag

Igennem de seneste år er der blevet fokuseret meget angående miljøet, hvilket er endt med et vidunderligt påhit. Jeg har nemlig besluttet mig for at bytte det grånende fjernvarmesystem ud med et helt nyt og miljørigtigt biobrændselsfyr {kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr}. Udover en nedsættelse af produktionen af CO2 kommer det nemlig også til at resultere i den fordel, at jeg i realiteten økonomiserer, da biobrændsel koster betydeligt mindre end olie + gas.

Allerførst har jeg nærstuderet et biobrændselsfyr af mærket Windhager {kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager}, og jeg havde nærmest valgt hvilket, jeg ville indhandle, efter hvilket jeg snublede over en webside, som drejede sig om jordvarme {kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme}. Et jordvarmeanlæg er nemlig på samme tid et miljørigtigt opvarmningssystem, som er perfekt i stedet for et biobrændselsfyr. Pt. ved jeg ingenlunde, hvad jeg bør erhverve mig!

Jeg er reelt i stand til observere styrker & svagheder ved begge dele. Eksempelvis besidder jordvarme det plus, at det er en evig kilde til energi, og at man som indehaver kun opkræves for den lille smule strøm, som jordvarmeanlægget skal benytte for at skabe energi af jordvarmen. Det er imidlertid rimeligt kosteligt at få, så til at begynde med må et biobrændselsfyr af mærket Windhager utvivlsomt være det billigste.

På samme tid består et anlæg til jordvarme dog i længere tid, og jeg er oplyst om, at det inden blot ti år vil have tjent sig ind igen, så det er egentlig ikke en ringe plan. Jeg er således oprigtigt vægelsindet, selvom jeg stadig foretrækker Windhager-biobrændselsfyr.

Forekommer der nogen her, som er besidder af erfaring med de forskellige opvarmningssystemer og er i stand til at vejlede mig vha. et fantastisk råd…? Det ville jeg i al fald sætte pris på.